Chicken vindaloo - stark kycklinggryta med basmatiris, yoghurt och koriander
3.85 (142)
Under 40 min
14 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
Gul lök
1 st
Cocktailtomater
125 g
Röd chili
1 st
Olja
½ msk
Vitlök
2 klyfta
Garam masala
½ förp
Spiskummin
½ förp
Malen ingefära
1 tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Basmatiris
1 dl
Matyoghurt
1 dl
Flytande honung
1 förp
Koriander
20 g
Chili flakes
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att färsk chili varierar i styrka, smaka dig fram till önskad hetta!
Klyfta gul lök och cocktailtomat. Finhacka röd chili.
Hetta upp neutral olja i en stekgryta och fräs gul lök på medelhög värme tills den börjar få färg, ca 5 min. Tillsätt röd chili (se tips!), pressad vitlök, garam masala, spiskummin och malen ingefära och låt steka med under omrörning ca 30 sekunder.
Lägg i cocktailtomater och konserverade körsbärstomater. Koka upp och sjud ca 20 min, tills tomatsåsen tjocknat något.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skär kycklingfilé i ca 3x3 cm stora bitar och krydda med salt. Lägg ner kycklingbitarna i tomatsåsen. Koka upp och sjud ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och eventuellt mer garam masala.
Blanda matyoghurt med flytande honung i en skål.
Toppa chicken vindaloo med koriander. Servera med basmatiris och honungsyoghurt. Toppa med chili flakes (valfritt).
Smaklig måltid!