Asiatisk nudelsallad med fläskkotlett och koriander
4.07 (140)
Under 30 min
9 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- vitvinsvinäger
- socker
- svartpeppar
Äggnudlar
125 g
Morot
2 st
Rödlök
1 st
Koriander
20 g
Olja
1 tsk
Salt
Röd chili
½-1 st
Vitlök
1 klyfta
Soja- och ingefärssås
1 förp
Fisksås
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Socker
1 tsk
Fläskkotlett
300 g
Olja
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt, lägg i en salladsskål.
Finhacka röd chili (tänk på att färsk chili kan variera i styrka). Skala morot. Halvera morot på längden, skär sedan i tunna sneda skivor. Klyfta rödlök smått. Skär bort eventuell fettkant på fläskkotletten. Skär köttet i tunna strimlor.
Lägg röd chili och pressad vitlök i en skål. Blanda med soja- och ingefärssås, fisksås, vitvinsvinäger och socker. Häll dressingen (spara ca 1 msk till fläskkotletten) över nudlarna i salladsskålen.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs morot och rödlök ca 2 min. Krydda med lite salt och lägg allt i salladsskålen. Smaka av med fisksås. Spara stekpannan.
Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Stek det strimlade köttet ca 5 min, tills det är helt genomstekt. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Avsluta med att hälla över den sparade dressingen och låt koka in.
Servera asiatisk nudelsallad med sojastekt fläskkotlett. Toppa med koriander.
Smaklig måltid!