Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vetemjöl
- vatten
Parmesan- och grönkålschips
Grönkål
200 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Svamp- och tryffelsås
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Champinjoner
125 g
Smör (Mjölk)
Olivolja
Kycklingfilé strimlad
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl (Vete)
2 tsk
Vatten
2 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Porcini mix (Senap)
1 påse
Kycklingbuljong
½ påse
Tryffelolja
1 tsk
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Pasta
Spaghetti (Vete)
200 g
Näringsvärde per portion
- Energi 795 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 81 g
- Protein 56 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig). Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till pastakoket i punkt 4.
- Parmesan- och grönkålschips: Skölj och repa grönkål från stammen. Plocka i mindre bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och riven parmesanost. Tillaga i övre delen av ugnen ca 10 min, eller tills grönkålen är frasig.
- Förberedelse: Finhacka gul lök och vitlök. Skiva champinjoner.
- Koka pasta enligt tidsangivelsen på förpackningen.
- Svamp- och tryffelsås: Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Fräs strimlad kyckling ca 3 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Tillsätt champinjoner, lök och vitlök, fräs ytterligare ca 2 min. Pudra ner vetemjöl och blanda runt. Tillsätt vatten, vispgrädde, porcinimix och kycklingbuljong. Låt sjuda ca 5 min. Blanda ner riven parmesan och tryffelolja.
- Blanda ihop kokt pasta med svamp- och tryffelsås. Smaka av med salt, nymald svartpeppar och eventuellt mer tryffelolja. Servera toppad med parmesan- och grönkålschips.