30-40
Laktosfri
Vitlök- och persiljekryddade färsbiffar med lökrostad potatis och parmesansky
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- svaveldioxid,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- mjölk
- smör
- vetemjöl
- balsamvinäger
- vatten
Lökrostad potatis
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Purjolök
½ st
Rödlök
1 st
Färsbiffar
Ströbröd (Vete)
½ förp
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Persillade (Svaveldioxid)
½ påse
Salt
2 krm
Svartpeppar
Blandfärs
250 g
Smör (Mjölk)
Parmesansky
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Balsamvinäger
½ msk
Vatten
2 dl
Köttbuljong
½ påse
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Salt
Svartpeppar
Till servering
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 561 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 51 g
- Protein 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du vill, dressa ruccolasalladen med lite olivolja, balsamvinäger och flingsalt.
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad potatis: Klyfta potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg. Dela purjolöken på längden och skölj ordentligt i kallt vatten. Skär sköljd purjolök i mindre bitar och klyfta rödlök. Ta ut potatisen och tillsätt all lök. Rosta allt ytterligare ca 7 min.
- Färsbiffar: Blanda ströbröd, mjölk, persillade, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner blandfärs och forma till 2 biffar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek färsbiffarna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen, tills de är helt genomstekta. Låt stekpannan stå till parmesansky i punkt 4.
- Parmesansky: Pudra ner vetemjöl i den använda stekpannan. Tillsätt balsamvinäger, vatten och smulad köttbuljong. Låt koka ihop ca 4 min. Finriv parmesanost och blanda ner i såsen. Mixa med en stavmixer för en slät sås. Smaka eventuellt av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servering: Servera färsbiffar med lökrostad potatis, parmesansky och ruccola.