20-30
Laktosfri
Utan gluten
Räkbowl med ingefärspicklad gurka och rostade sesamfrön
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Kräftdjur,
- sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- ättiksprit (12%)
- socker
- salt
Ris
Jasminris
135 g
Ingefärspicklad gurka
Ingefära
¾ bit
Vatten
2 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Socker
2 msk
Snackgurka
1 st
Marinerade räkor
Ingefära
¼ bit
Lime
½ st
Japansk soja (Sojabönor)
½ förp
Sesamolja (Sesamfrön)
½ msk
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Tillbehör
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Rödkål
150 g
Sesamdressad spenat
Babyspenat
30 g
Sesamolja (Sesamfrön)
½ msk
Lime
½ st
Salt
Sojamajonnäs
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Japansk soja (Sojabönor)
1 tsk
Näringsvärde per portion
- Energi 662 kcal
- Fett 31 g
- Kolhydrater 73 g
- Protein 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du har, använd gärna mandolin för att kunna skiva riktigt tunt!
- Ris: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Ingefärspicklad gurka: Skala och finhacka ingefära. Blanda ihop vatten, ättiksprit, socker och ingefära i en bunke. Hyvla snackgurka tunt (se tips). Blanda ner i bunken och låt dra tills servering.
- Marinerade räkor: Skala och finriv resten av ingefäran. Lägg i en skål och blanda med pressad limesaft, japansk soja och sesamolja. Häll av räkor och blanda ner i marinaden. Ställ i kyl tills servering.
- Tillbehör: Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna tills de är gyllenbruna. Finstrimla rödkål (se tips). Lägg kålen i iskallt vatten så att den blir krispig.
- Sesamdressad spenat: Lägg babyspenat i en skål och blanda med sesamolja, pressad limesaft och lite salt.
- Sojamajonnäs: Blanda majonnäs och japansk soja i en skål.
- Lägg upp jasminris i två skålar. Fördela marinerade räkor, rödkål, sesamdressad spenat och ingefärspicklad gurka över. Ringla på sojamajonnäs och toppa med rostade sesamfrön.