20-30
Laktosfri
Kycklingburgare med parmesangratinerade kycklingfiléer, caesardressing och romansallad
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- fisk,
- svaveldioxid,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- bakplåtspapper
- svartpeppar
Potatisklyftor
Potatis
400 g
Neutral olja
Salt
Bakplåtspapper
1 st
Parmesangratinerad kyckling
Minutfilé
300 g
Salt
Svartpeppar
BBQ-sås
1 förp
Neutral olja
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Tillbehör
Romansallad
1 st
Rödlök
1 st
Tomat
1 st
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Caesardressing (Mjölk, Fisk, Svaveldioxid, Ägg, Senap)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 659 kcal
- Fett 18 g
- Kolhydrater 75 g
- Protein 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Potatisklyftor: Skär potatis i klyftor, lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olja och salt. Tillaga i övre delen av ugnen ca 20 min, tills den är mjuk.
- Parmesangratinerad kyckling: Krydda kyckling minutfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek kycklingen ca 2 min per sida. Lägg kycklingen i en ugnsform och pensla på BBQ-sås. Finriv parmesanost och fördela över kycklingen. Tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 5 min, tills de är helt genomstekta.
- Tillbehör: Strimla romansallad. Skiva tomat och rödlök. Rosta hamburgerbröden på snittytan, tills de fått fin färg.
- Montera din kycklingburgare med rostade hamburgerbröd, caesardressing, romansallad, tomat, rödlök och parmesangratinerad kyckling. Servera med potatisklyftor.