20-30
Laktosfri
Vitlöksstekt kycklingfilé med parmesansky, rostade rotfrukter och dragonsmör
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- balsamvinäger
- vatten
Rostade rotfrukter
Morötter
300 g
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Vitlöksstekt kycklingfilé
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vitlök
2 klyfta
Smör (Mjölk)
1 msk
Parmesansky
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Smör (Mjölk)
Vetemjöl (Vete)
2 tsk
Balsamvinäger
½ msk
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Dragonsmör
Smör (Mjölk)
25 g
Torkad dragon
1 tsk
Salt
½ krm
Näringsvärde per portion
- Energi 582 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 49 g
- Protein 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostade rotfrukter: Skala och skär morötter i grova bitar. Klyfta potatis. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 -25 min.
- Vitlöksstekt kycklingfilé: Krydda kycklingfilé med salt och nymald svartpeppar. Krossa vitlöksklyftorna. Hetta upp smör i en stekpanna och tillsätt vitlöksklyftorna. Stek kycklingen ca 2 min per sida, ös gärna kycklingen med vitlökssmöret under stektiden. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 10 min, tills den är genomstekt. Låt stekpannan stå till parmesanskyn.
- Parmesansky: Finriv parmesanost. Hetta upp den använda stekpannan. Tillsätt eventuellt lite extra smör. Pudra ner vetemjöl. Tillsätt balsamvinäger, vatten och kycklingbuljong. Låt koka ihop ca 5 min. Häll över i en mixerbunke och tillsätt riven parmesan. Mixa slät med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Dragonsmör: Lägg rumstempererat smör, torkad dragon och salt på ett fat. Mosa ihop med en gaffel.
- Blanda de rostade rotfrukterna med ruccola. Servera med vitlöksstekt kyckling, parmesansky och dragonsmör.