Vegetariskt
Pasta pesto med tomat, mozzarella och pinjenötter
3.72 (87)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete·
- Cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
Casarecce
200 g
Cocktailtomater
250 g
Mozzarella
1 förp
Pinjenötter
20 g
Pesto genovese
½ förp
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 732 kcal
- Fett: 34 g
- Kolhydrater: 76 g
- Protein: 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Det går givetvis lika bra att servera allt separat!
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Halvera cocktailtomater. Tärna mozzarella.
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl pastavatten, när du häller av pastan.
Rosta pinjenötter hastigt i en torr och het stekpanna.
Blanda avhälld pasta med pesto genovese, lite sparat pastavatten, tomater och mozzarella. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera pasta pesto toppad med pinjenötter och ruccola.
Smaklig måltid!