Medelhavskyckling med örtrostad potatis och oliver
25-35
Utan gluten

Medelhavskyckling med örtrostad potatis och oliver

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Örtrostad potatis

Småpotatis
400 g
1 st
Olivolja
Rosmarin/timjan mix
½ förp
Salt
2 krm

Medelhavskyckling

Kycklingfilé
300 g
Salt
1 krm
Pesto genovese (Mjölk, Cashewnötter, Laktos)
½ förp
Cocktailtomater
250 g
Snackoliver
1 förp

Vitlöksyoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 632 kcal
  • Fett 34 g
  • Kolhydrater 41 g
  • Protein 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Örtrostad potatis: Lägg potatis på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja. Strö på rosmarin/timjan mix och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills potatisen fått fin färg.
  3. Medelhavskyckling: Lägg kycklingfilé i en ugnsform. Toppa med salt och pesto genovese. Lägg cocktailtomater och snacksoliver runtom. Tillaga i ugnen under potatisplåten ca 15 min, tills kycklingen är helt genomstekt. 
  4. Vitlöksyoghurt: Lägg matyoghurt i en skål och pressa ner vitlök. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
  5. Servera medelhavskyckling med örtrostad potatis och vitlöksyoghurt.