Risnudelwok med vegetarisk färs, champinjoner, koriander och jordnötter
25-35
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Risnudelwok med vegetarisk färs, champinjoner, koriander och jordnötter

Ingredienser

Allergener
  • Jordnötter,
  • sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • balsamvinäger
  • socker
  • salt
  • neutral olja

Woksås

japansk soja
Japansk soja (Sojabönor)
1 förp
Vatten
1 dl
Balsamvinäger
1 msk
Socker
½ msk
Salt
1 krm
srirachasås
Srirachasås
½ förp
majsstärkelse
Majsstärkelse
½ msk

Stekt vegetarisk färs

Neutral olja
Vegetarisk färs
1 förp
malen ingefära
Malen ingefära
1 tsk
Salt
1 krm

Tillbehör

Risnudlar
½ förp
lime
Lime
½ st
koriander
Koriander
20 g
hackade jordnötter
Hackade jordnötter (Jordnötter)
1 förp

Wokade grönsaker

zucchini
Zucchini
1 st
rödlök
Rödlök
1 st
champinjoner
Champinjoner
125 g
Neutral olja
vitlök
Vitlök
2 klyfta
Näringsvärde per portion
  • Energi 637 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 68 g
  • Protein 28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till nudelkoket i steg 5.
  2. Förberedelser: Halvera zucchini på längden och skär i skivor. Skiva rödlök tunt. Kvarta champinjoner. Grovhacka koriander.
  3. Woksås: Blanda japansk soja, vatten, socker, balsamvinäger, salt och srirachasås i en skål. Vispa ner majsstärkelse. 
  4. Stekt vegetarisk färs: Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna eller wok. Stek vegetarisk färs och malen ingefära ca 3 min. Smaka av med lite salt. Lägg över på ett fat, spara stekpannan.
  5. Tilbehör: Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. 
  6. Wokade grönsaker: Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan. Stek champinjoner, zucchini och rödlök ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök, fräs ytterligare ca 1 min.
  7. Rör ner den stekta vegetariska färsen, kokta risnudlar och woksås i pannan. Blanda väl och ta från värmen.
  8. Servering: Klyfta lime. Toppa vegetarisk risnudelwok med koriander och jordnötter. Servera med limeklyfta.