15-20
Vegetariskt
Kål- och linspanna med kokt potatis, rårörda lingon och kruspersilja
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- vatten
- ättiksprit (12%)
- smör
- salt
- svartpeppar
Snabbpicklad gurka
Socker
1 msk
Vatten
2 msk
Ättiksprit (12%)
½ msk
Snackgurka
1 st
Stekt kål
Smör (Mjölk)
½ msk
Strimlad vitkål
250 g
Socker
1 tsk
Salt
½ tsk
Linspanna
Röda linser
1 förp
Gul lök
1 st
Smör (Mjölk)
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vatten
1 ½ dl
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 ½ tsk
Till servering
Potatis
400 g
Rårörda lingon
1 dl
Kruspersilja
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 685 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 97 g
- Protein 16 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du har - använd gärna mandolin för extra tunna skivor!
- Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela stora potatisar för kortare koktid.
- Snabbpicklad gurka: Blanda socker, vatten och ättikssprit i en bunke. Skiva snackgurka tunt (se tips). Lägg ner gurkan i ättiksslagen, låt dra tills servering.
- Stekt kål: Hetta upp smör i en rymlig stekpanna och stek strimlad vitkål, socker och salt på hög värme ca 4 min, tills kålen känns mjuk och fått fin färg. Lägg upp på ett fat och spara stekpannan.
- Linspanna: Häll av och skölj röda linser. Grovhacka gul lök. Hetta upp smör i den använda stekpannan och stek lök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt linser, salt och rikligt med nymald svartpeppar, stek ytterligare ca 1 min. Vänd ner den stekta kålen och tillsätt vispgrädde, vatten och kinesisk soja. Låt koka upp. Smaka av med lite salt.
- Servera kål- och linspanna med kokt potatis, snabbpicklad gurka och rårörda lingon. Toppa med kruspersilja.