ViktVäktarna
10
Points®värde per portion
Stekt fläskkotlett med rostade rotfrukter och enkel bearnaise
Rätten saknar betyg
Under 40 min
10 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
- smör
- vetemjöl
- vatten
- rödvinsvinäger
Palsternacka
300 g
Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
2 krm
Snackgurka
1 st
Rödlök
½ st
Romansallad
1 st
Cocktailtomater
125 g
Salt
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
1 tsk
Smör
½ msk
Vetemjöl
1 tsk
Mjölk
1½ dl
Vatten
½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Torkad dragon
½ förp
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Olivolja
1 tsk
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala palsternacka och morot. Klyfta palsternacka och morot och lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med salt, blanda väl. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min, tills rotfrukterna mjuknat något.
Skiva snackgurka och finhacka rödlök. Bryt romansallad i mindre bitar. Halvera cocktailtomater. Lägg allt i en salladsskål. Krydda med lite salt, nymald svartpeppar och vitvinsvinäger.
Smält smör i en liten kastrull. Pudra över vetemjöl. Rör ner mjölk, vatten, kycklingbuljong och torkad dragon. Låt sjuda ca 4 min, rör om då och då. Smaka av med lite rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Skär bort eventuell fettkant på köttet. Skiva sedan fläskkotletten i jämntjocka skivor, krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt.
Servera stekt fläskkotlett med rostade rotfrukter, sallad och enkel bearnaise.
Smaklig måltid!