Krämig risotto med ärtröra, parmesan, spenat och räkor
30-40
Laktosfri
Utan gluten
13
Points®värde per portion

Krämig risotto med ärtröra, parmesan, spenat och räkor

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • kräftdjur

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Risotto

Vatten
6 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Risottoris
150 g
Olivolja
½ msk
Vitt matlagningsvin
1 dl
Gröna ärtor
1 förp
Babyspenat
15 g
Parmesanost, (20 g) (Mjölk)
1 bit
Salt
Svartpeppar

Till servering

Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Babyspenat
15 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Risotto: Koka upp vatten och kycklingbuljong i en kastrull. 
  2. Hacka gul lök. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, pressad vitlök och risottoris ca 2 min. Häll ner vitt matlagningsvin och låt det koka in något under omrörning. Späd riset med den varma buljongen, lite i taget. När buljongen kokat in, tillsätt mer och fortsätt tills all buljong kokat in eller riset känns mjukt. Rör om då och då.
  3. Lägg gröna ärtor, babyspenat och lite av risottobuljongen i en mixerbunke. Mixa med stavmixer till en puré.
  4. Finriv parmesanost. Ta risotton från värmen och blanda ner ärtpurén tillsammans med riven parmesan (spara lite till servering) i risotton, smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  5. Häll av räkor. Rör ner babyspenat i risotton. Servera risotton i djupa skålar med räkor och toppa med riven parmesan.