30-40
Laktosfri
Utan gluten
Vietnamesisk ingefärskyckling med lime- och sesamdressad kålsallad och chilimajonnäs
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- sesamfrön,
- ägg,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- socker
- vatten
- salt
Till servering
Jasminris
135 g
Chilimajonnäs (Ägg, Senap)
½ förp
Ingefärskyckling
Kycklinglårfilé
300 g
Fisksås (Fisk)
1 förp
Chili flakes
½ förp
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Neutral olja
Socker
1 msk
Vatten
1 dl
Lime- och sesamdressad kålsallad
Gulbeta
1 st
Pak choy
1 st
Rödlök
1 st
Lime
1 st
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Salt
2 krm
Näringsvärde per portion
- Energi 743 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 80 g
- Protein 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelse: Skär kycklinglårfilé i ca 4 bitar per filé (skär inte bort fettet, det smälter i stekpannan vid tillagning och ger god smak). Lägg kycklingen i en bunke och blanda med fisksås och chili flakes. Ställ åt sidan. Skala och finhacka ingefära och vitlök.
- Ingefärskyckling: Hetta upp lite olja i en stekpanna. Tillsätt den marinerade kycklingen och fräs ca 5 min. Tillsätt ingefära, vitlök, socker och vatten. Låt allt bräsera ca 10-15 min, tills all vätska kokat bort. Rör nu hela tiden så att det inte bränns. Den ska bli karamelliserad och gyllenbrun.
- Limedressad kålsallad: Skala och skär gulbeta i tunna skivor. Strimla sedan skivorna till tunna strimlor. Strimla pak choy och rödlök. Lägg allt i en skål. Tvätta lime och finriv det yttersta skalet. Blanda ner limeskal, pressad saft från limen och sesamfrön i skålen. Krydda med salt.
- Servera karamelliserad ingefärskyckling med jasminris, limedressad kålsallad och chilimajonnäs.