Vietnamesisk ingefärskyckling med lime- och sesamdressad kålsallad och chilimajonnäs
30-40
Laktosfri
Utan gluten

Vietnamesisk ingefärskyckling med lime- och sesamdressad kålsallad och chilimajonnäs

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • socker
  • vatten
  • salt

Till servering

Jasminris
135 g
Chilimajonnäs (Ägg, Senap)
½ förp

Ingefärskyckling

Kycklinglårfilé
300 g
Fisksås (Fisk)
1 förp
Chili flakes
½ förp
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Neutral olja
Socker
1 msk
Vatten
1 dl

Lime- och sesamdressad kålsallad

Gulbeta
1 st
Pak choy
1 st
Rödlök
1 st
Lime
1 st
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Salt
2 krm
Näringsvärde per portion
  • Energi 743 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 80 g
  • Protein 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelse: Skär kycklinglårfilé i ca 4 bitar per filé (skär inte bort fettet, det smälter i stekpannan vid tillagning och ger god smak). Lägg kycklingen i en bunke och blanda med fisksås och chili flakes. Ställ åt sidan. Skala och finhacka ingefära och vitlök.
  3. Ingefärskyckling: Hetta upp lite olja i en stekpanna. Tillsätt den marinerade kycklingen och fräs ca 5 min. Tillsätt ingefära, vitlök, socker och vatten. Låt allt bräsera ca 10-15 min, tills all vätska kokat bort. Rör nu hela tiden så att det inte bränns. Den ska bli karamelliserad och gyllenbrun.
  4. Limedressad kålsallad: Skala och skär gulbeta i tunna skivor. Strimla sedan skivorna till tunna strimlor. Strimla pak choy och rödlök. Lägg allt i en skål. Tvätta lime och finriv det yttersta skalet. Blanda ner limeskal, pressad saft från limen och sesamfrön i skålen. Krydda med salt.
  5. Servera karamelliserad ingefärskyckling med jasminris, limedressad kålsallad och chilimajonnäs.