Utan gluten
Lax med thailändsk kålrabbisallad, sesamfrön och mynta
Rätten saknar betyg
Under 40 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- socker
- svartpeppar
- olja
Lime
1 st
Vitlök
½ klyfta
Matyoghurt
1 dl
Salt
1 krm
Kålrabbi
½ st
Gurka
1 st
Röd chili
½ st
Vitlök
1 klyfta
Socker
½ msk
Fisksås
½ msk
Japansk soja
1 msk
Lime, saft
Sesamolja
½ msk
Mynta
20 g
Laxfilé
2 st
Sesamfrön
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olja
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 739 kcal
- Fett: 34 g
- Kolhydrater: 69 g
- Protein: 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skölj limen i ljummet vatten. Finriv det gröna skalet och vitlök. Lägg i en liten skål. Blanda ner matyoghurt och salt.
Skala kålrabbi med en vass kniv. Skiva kålrabbi och gurka tunt. Skär sedan skivorna i strimlor. Skiva röd chili tunt (tänk på att chili kan variera i styrka, använd efter smak). Lägg allt i en skål.
Finriv vitlök och lägg i en liten skål. Tillsätt socker, fisksås, japansk soja, pressad saft från den använda limen och sesamolja. Rör ihop till en dressing. Grovhacka mynta. Blanda ner dressing och mynta i skålen med grönsaker.
Krydda laxfilé med salt, nymald svartpeppar och sesamfrön. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek laxen ca 3 min per sida, tills den är klar.
Servera sesamstekt lax med thailändsk kålrabbisallad, limeyoghurt och jasminris.
Smaklig måltid!