Paprikasoppa med Tanelliost och vitlöksbröd
Vegetariskt

Paprikasoppa med Tanelliost och vitlöksbröd

3.93 (429)
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper
Röd paprika
2 st
Gul lök
1 st
Olivolja
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
4 dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Paprikapulver
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Grönsaksbuljong
1 påse
Vitlök
1 klyfta
Tanelli hårdost
2 st
(Mjölk, Laktos)
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Surdegspavé
2 st
(Vete)
Bakplåtspapper
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Salt
Torkad oregano
½ tsk
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 484 kcal
  • Fett: 22 g
  • Kolhydrater: 54 g
  • Protein: 17 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta röd paprika och gul lök.
Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs paprika och lök ca 4 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, vitvinsvinäger, paprikapulver, torkad oregano, chili flakes, smulad grönsaksbuljong och pressad vitlök. Koka upp och sjud ca 8 min.
Dela surdegspavé på hälften. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och gnid in brödets snittyta med pressad vitlök, olivolja, salt och torkad oregano. Rosta i mitten av ugnen ca 7 min.
Finriv Tanelli hårdost. Tillsätt riven ost och matyoghurt till soppan och mixa slät med stavmixer. Smaka av med lite salt och svartpeppar.
Ringla ner lite matyoghurt i soppan vid servering. Servera med vitlöksbröd.
Smaklig måltid!