Krämig bacon- och svamppasta med rostad fänkål
4.06 (473)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- socker
- pastavatten
- svartpeppar
Fänkål
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Socker
1 krm
Champinjoner
200 g
Pastavatten
1 dl
Vispgrädde
½ dl
Bacon
1 förp
Parmesanost
1 bit
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Linguine
200 g
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 757 kcal
- Fett: 34 g
- Kolhydrater: 79 g
- Protein: 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Skär fänkål i mindre bitar och lägg i en ugnsform. Blanda med lite olivolja, salt och socker. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
Skiva champinjoner och bacon. Hacka gul lök. Grovhacka bladpersilja. Riv parmesanost.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av kokvattnet till steg 5.
Fräs bacon och champinjoner i en stekpanna på hög värme, ca 4 min. Tillsätt lök, pressad vitlök, lite salt och nymald svartpeppar. Fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt pastavatten och grädde. Dra från värmen och rör ner parmesanost.
Blanda ner pasta och rostad fänkål i pastasåsen. Smaka av med salt och rikligt med nymald svartpeppar. Strö över persilja och servera direkt.
Smaklig måltid!