Krämig bacon- och svamppasta med rostad fänkål

Krämig bacon- och svamppasta med rostad fänkål

4.06 (473)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • socker
  • pastavatten
  • svartpeppar
Fänkål
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Socker
1 krm
Champinjoner
200 g
Pastavatten
1 dl
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Bacon
1 förp
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Linguine
200 g
(Vete)
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 757 kcal
  • Fett: 34 g
  • Kolhydrater: 79 g
  • Protein: 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Skär fänkål i mindre bitar och lägg i en ugnsform. Blanda med lite olivolja, salt och socker. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
 Skiva champinjoner och bacon. Hacka gul lök. Grovhacka bladpersilja. Riv parmesanost.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av kokvattnet till steg 5.
 Fräs bacon och champinjoner i en stekpanna på hög värme, ca 4 min. Tillsätt lök, pressad vitlök, lite salt och nymald svartpeppar. Fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt pastavatten och grädde. Dra från värmen och rör ner parmesanost.
Blanda ner pasta och rostad fänkål i pastasåsen. Smaka av med salt och rikligt med nymald svartpeppar. Strö över persilja och servera direkt.
Smaklig måltid!