Asiatisk linsgryta med blomkål, äpple och basmatiris

Kalorismart

Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt

Asiatisk linsgryta med blomkål, äpple och basmatiris

Rätten saknar betyg
Under 40 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olja
    • vatten
    • salt
    • bakplåtspapper
    • svartpeppar
    Bananschalottenlök
    1 st
    Vitlök
    1 klyfta
    Rött äpple
    ½ st
    Ingefära
    ½ bit
    Olja
    1 tsk
    Garam masala
    1 förp
    Coconut cream
    1 förp
    Vatten
    1 dl
    Grönsaksbuljong
    1 påse
    Röda linser
    1 dl
    Krossade tomater
    1 förp
    Babyspenat
    30 g
    Flytande honung
    1 förp
    Chili flakes
    1 krm
    Salt
    Basmatiris
    1 dl
    Blomkål
    ½ st
    Bakplåtspapper
    1 st
    Olja
    ½ tsk
    Salt
    Svartpeppar
    Näringsinnehåll per portion
    • Energi: 548 kcal
    • Fett: 15 g
    • Kolhydrater: 82 g
    • Protein: 21 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
     Finhacka schalottenlök och vitlök. Skär rött äpple i små tärningar. Skala och finriv ingefära. Dela blomkål i mindre buketter. 
    Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
     Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Fräs lök med garam masala ca 3 min. Tillsätt vitlök, äpple, ingefära, coconut cream, vatten och grönsaksbuljong. Koka upp och sjud ca 2 min. 
    Blanda ner röda linser och krossade tomater, koka upp och sjud ca 15 min, tills linserna är mjuka. Rör om då och då, späd eventuellt med lite vatten om vätskan kokat in.
     Lägg blomkål på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 15 min, tills blomkålen är mjuk och fått fin färg. 
     Tillsätt babyspenat, flytande honung och chili flakes till grytan. Smaka av med lite salt.
    Servera asiatisk linsgryta med ugnsrostad blomkål och basmatiris.
    Smaklig måltid!