Kalorismart
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Asiatisk linsgryta
med blomkål, äpple och basmatiris3.8 (249)
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Rött äpple
½ st
Ingefära
½ bit
Olja
1 tsk
Garam masala
1 förp
Coconut cream
½ förp
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Röda linser
1 dl
Krossade tomater
1 förp
Babyspenat
30 g
Chili flakes
Salt
Basmatiris
135 g
Blomkål
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Olja
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 541 kcal
- Fett:
- 10 g
- Kolhydrater:
- 93 g
- Protein:
- 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Finhacka schalottenlök och vitlök. Skär rött äpple i små tärningar. Skala och finriv ingefära. Dela blomkål i mindre buketter.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Fräs lök med garam masala ca 3 min. Tillsätt vitlök, äpple, ingefära, coconut cream, vatten och grönsaksbuljong. Koka upp och sjud ca 2 min.
Blanda ner röda linser och krossade tomater, koka upp och sjud ca 15 min, tills linserna är mjuka. Rör om då och då, späd eventuellt med lite vatten om vätskan kokat in.
Lägg blomkål på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 15 min, tills blomkålen är mjuk och fått fin färg.
Tillsätt babyspenat till grytan. Smaka av med lite salt och chili flakes.
Servera asiatisk linsgryta med ugnsrostad blomkål och basmatiris.
Smaklig måltid!