Laktosfri
Utan gluten
Koreansk bowl med sojastekt nötfärs och syrlig rödkålssallad
Rätten saknar betyg
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- olivolja
Rött äpple
½ st
Rödkål
200 g
Vitvinsvinäger
1 msk
Srirachasås
½ förp
Salt
Svartpeppar
Jasminris
1 dl
Morot
1 st
Mixsallad
30 g
Rött äpple
½ st
Rödlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja
1 msk
Malen ingefära
½ tsk
Olivolja
½ tsk
Nötfärs
250 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 490 kcal
- Fett: 16 g
- Kolhydrater: 54 g
- Protein: 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Grovriv rött äpple och strimla rödkål. Lägg i en salladsskål och blanda med vitvinsvinäger och srirachasås. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovriv morot. Häll upp japansk soja i en liten skål.
Dela rött äpple och rödlök i mindre bitar. Lägg i en mixerbunke och tillsätt pressad vitlök, japansk soja och malen ingefära. Mixa till en slät marinad med en stavmixer.
Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn nötfärs ca 3 min. Häll på marinaden och stek ytterligare ca 2 min, tills det mesta av marinaden kokat in och färsen är helt genomstekt.
Fördela nykokt jasminris, bulgogifärs, syrlig rödkålssallad, morötter och mixsallad i två djupa tallrikar. Servera direkt!
Smaklig måltid!