Medelhavskyckling med citronrisoni och tzatziki

Medelhavskyckling

med citronrisoni och tzatziki
Rätten saknar betyg
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Rödvinsvinäger
  • salt
  • olja
  • svartpeppar
Gurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Rödvinsvinäger
½ tsk
Salt
Risoni
150 g
(Vete)
Citron
½ st
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Kycklingfilé
300 g
Olja
1 tsk
Persillade
½ påse
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 547 kcal
  • Fett: 9 g
  • Kolhydrater: 69 g
  • Protein: 47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Strimla röd paprika och rödlök. Dela kycklingfilé i mindre bitar, ca 2x2 cm. 
Grovriv hälften av gurkan, pressa ur vätska och lägg i en skål. Blanda ner matyoghurt, pressad vitlök och rödvinsvinäger. Smaka av med lite salt. Skär resten av gurkan i tärningar. Servera gurkan separat eller blanda ner den i risonin.
 Koka all risoni enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek kycklingbitarna runt om ca 5 min, krydda med persillade, salt och nymald svartpeppar. Tillsätt röd paprika, rödlök och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 2 min, tills kycklingen är genomstekt. 
 Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ihop avhälld risoni med citronskal och lite pressad citronsaft efter smak, klyfta resten.
Servera medelhavskyckling med grönsaker, citronrisoni, tzatziki och citronklyfta. 
Smaklig måltid!