Medelhavskyckling
med citronrisoni och tzatzikiRätten saknar betyg
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Rödvinsvinäger
- salt
- olja
- svartpeppar
Gurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Rödvinsvinäger
½ tsk
Salt
Risoni
150 g
Citron
½ st
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Kycklingfilé
300 g
Olja
1 tsk
Persillade
½ påse
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 547 kcal
- Fett: 9 g
- Kolhydrater: 69 g
- Protein: 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Strimla röd paprika och rödlök. Dela kycklingfilé i mindre bitar, ca 2x2 cm.
Grovriv hälften av gurkan, pressa ur vätska och lägg i en skål. Blanda ner matyoghurt, pressad vitlök och rödvinsvinäger. Smaka av med lite salt. Skär resten av gurkan i tärningar. Servera gurkan separat eller blanda ner den i risonin.
Koka all risoni enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek kycklingbitarna runt om ca 5 min, krydda med persillade, salt och nymald svartpeppar. Tillsätt röd paprika, rödlök och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 2 min, tills kycklingen är genomstekt.
Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ihop avhälld risoni med citronskal och lite pressad citronsaft efter smak, klyfta resten.
Servera medelhavskyckling med grönsaker, citronrisoni, tzatziki och citronklyfta.
Smaklig måltid!