Mexican pork - stekt fläskkotlett med ris, salsa, lime och koriander
Rätten saknar betyg
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- olja
- vatten
- socker
Fläskkotlett
300 g
Three spices
½ påse
Salt
½ tsk
Rödlök
½ st
Röd chili
½ st
Olja
1+1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Vatten
1 dl
Lime
1 st
Tomat
1 st
Grön paprika
1 st
Rödlök
½ st
Koriander
10 g
Salt
1 krm
Socker
1 krm
Basmatiris
135 g
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 547 kcal
- Fett: 13 g
- Kolhydrater: 68 g
- Protein: 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skär bort eventuell fettkant på fläskkotletten och skär köttet i tunna strimlor. Lägg i en bunke och blanda med 1 tsk neutral olja, three spices och salt.
Strimla rödlök och röd chili (tänk på att chili varierar i styrka).
Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Tärna tomat och grön paprika smått. Hacka rödlök. Lägg allt i en skål. Blanda ner pressad limesaft, koriander, salt och socker.
Hetta upp 1 tsk neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek köttet och löken ca 4 min. Tillsätt pressad vitlök, röd chili och tomatpuré, fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner vatten och låt koka ihop ca 1 min tills köttet är helt genomstekt.
Lägg basmatiris i skålar, toppa med carnitas, salsa och resten av koriandern.
Smaklig måltid!