Mexican pork - stekt fläskkotlett med ris, salsa, lime och koriander

Mexican pork - stekt fläskkotlett

med ris, salsa, lime och koriander
Rätten saknar betyg
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Salt
    • olja
    • vatten
    • socker
    Fläskkotlett
    300 g
    Three spices
    ½ påse
    Salt
    ½ tsk
    Rödlök
    ½ st
    Röd chili
    ½ st
    Olja
    1+1 tsk
    Vitlök
    1 klyfta
    Tomatpuré
    ½ förp
    Vatten
    1 dl
    Lime
    1 st
    Tomat
    1 st
    Grön paprika
    1 st
    Rödlök
    ½ st
    Koriander
    10 g
    Salt
    1 krm
    Socker
    1 krm
    Basmatiris
    135 g
    Koriander
    10 g
    Näringsinnehåll per portion
    • Energi: 547 kcal
    • Fett: 13 g
    • Kolhydrater: 68 g
    • Protein: 39 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
    Skär bort eventuell fettkant på fläskkotletten och skär köttet i tunna strimlor. Lägg i en bunke och blanda med 1 tsk neutral olja, three spices och salt.
    Strimla rödlök och röd chili (tänk på att chili varierar i styrka).
     Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Tärna tomat och grön paprika smått. Hacka rödlök. Lägg allt i en skål. Blanda ner pressad limesaft, koriander, salt och socker. 
    Hetta upp 1 tsk neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek köttet och löken ca 4 min. Tillsätt pressad vitlök, röd chili och tomatpuré, fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner vatten och låt koka ihop ca 1 min tills köttet är helt genomstekt.
    Lägg basmatiris i skålar, toppa med carnitas, salsa och resten av koriandern.
    Smaklig måltid!