Vegetariskt
Risotto med ugnsrostade gulbetor, champinjoner och mandel
Rätten saknar betyg
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- bakplåtspapper
- vatten
- svartpeppar
- smör
Gulbeta
2 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Bakplåtspapper
1 st
Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Tanelli hårdost, (20 g)
1 st
Olivolja
½ msk
Risottoris
150 g
Vitt matlagningsvin
1 dl
Salt
Svartpeppar
Mandelspån
25 g
Champinjoner
200 g
Smör
1 tsk
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 527 kcal
- Fett: 17 g
- Kolhydrater: 78 g
- Protein: 15 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och klyfta gulbetor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja och lite salt. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills de mjuknat och fått fin färg.
Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en kastrull. Dra från värmen. Finhacka schalottenlök och vitlök. Finriv Tanelliost.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, vitlök och risottoris ca 1 min. Tillsätt vitt matlagningsvin och låt koka in något.
Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då. Blanda ner riven ost i risotton precis innan servering. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Rosta mandelspån i en torr och het stekpanna, ca 2 min. Lägg i en skål och spara stekpannan.
Skär champinjonerna i mindre bitar. Hetta upp smör i den använda stekpannan och stek svampen ca 3 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka bladpersilja. Servera risotton med gulbetor och svamp. Toppa med mandelspån och persilja.
Smaklig måltid!