Räkpasta med curry, tomat och dill
Rätten saknar betyg
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Kräftdjur·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vatten
- salt
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Curry
1 förp
Paprikapulver
½ förp
Tomatpuré
½ förp
Chili flakes
1 krm
Vatten
½ dl
Milda mat 4%
2 ½ dl
Salt
Dill
20 g
Räkor, (300 g)
1 förp
Mezze maniche rigate
200 g
Citron
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 547 kcal
- Fett: 9 g
- Kolhydrater: 88 g
- Protein: 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Strimla rödlök och tärna röd paprika. Grovhacka dill. Häll av räkor. Tvätta citron och finriv det yttersta skalet.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs rödlök och röd paprika ca 4 min. Tillsätt pressad vitlök, curry, paprikapulver och tomatpuré, låt fräsa ca 1 min. Blanda ner chili flakes, vatten och matlagningsgrädde. Koka upp och låt sjuda ca 7 min. Smaka av med salt och eventuellt mer chili flakes.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Ta grytan med pastasås från värmen. Blanda ner citronskal, pressad saft från halva den använda citronen och hackad dill, smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ner avrunna räkor och kokt pasta. Servera direkt.
Smaklig måltid!