Räkpasta med curry, tomat och dill
Kalorismart

Räkpasta med curry

tomat och dill
Nytt recept
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Kräftdjur
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Curry
1 förp
Paprikapulver
½ förp
Tomatpuré
½ förp
Chili flakes
1 krm
Mjölk
3 dl
(Mjölk, Laktos)
Majsstärkelse
2 tsk
Salt
Dill
20 g
Räkor, (300 g)
1 förp
(Kräftdjur)
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Citron
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
539 kcal
Fett:
5 g
Kolhydrater:
90 g
Protein:
33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
 Strimla rödlök och tärna röd paprika. Grovhacka dill. Häll av räkor. Tvätta citron och finriv det yttersta skalet.
 Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs rödlök och röd paprika ca 4 min. Tillsätt pressad vitlök, curry, paprikapulver och tomatpuré, låt fräsa ca 1 min. Blanda ner chili flakes, mjölk och majsstärkelse (utblandat i lika delar vatten). Koka upp och låt sjuda ca 5 min. Smaka av med salt och eventuellt mer chili flakes.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Ta grytan med pastasås från värmen. Blanda ner citronskal, pressad saft från halva den använda citronen och hackad dill, smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ner avrunna räkor och kokt pasta. Servera direkt.
Smaklig måltid!