15-20
Utan gluten
Vegetariskt
Latinamerikansk nachobowl med refried beans och ärtomole
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vatten
- salt
Till servering
Basmatiris
135 g
Tortillachip
½ påse
Refried beans
Svarta bönor
1 förp
Neutral olja
1 msk
Tomatsalsa
1 förp
Vatten
½ dl
Chili flakes
2 krm
Salt
Koriandersallad
Strimlad rödkål
150 g
Koriander
10 g
Lime
½ st
Neutral olja
Salt
Ärtomole
Gröna ärtor
1 förp
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Koriander
10 g
Lime
½ st
Spiskummin
½ förp
Salt
2 krm
Näringsvärde per portion
- Energi 711 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 111 g
- Protein 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Refried beans: Häll av och skölj svarta bönor. Hetta upp neutral olja i en kastrull och häll i bönor, tomatsalsa och vatten. Låt puttra tills servering. Smaka av med chili flakes (efter egen smak) och lite salt.
- Koriandersallad: Lägg strimlad rödkål i en bunke. Blanda med koriander, pressad limesaft, lite neuteal olja och salt.
- Ärtomole: Lägg gröna ärter, matyoghurt, koriander, pressad limesaft, spiskummin och salt i en mixerbunke. Mixa ihop med stavmixer.
- Fyll två djupa tallrikar med basmatiris. Fördela refried beans, koriandersallad, ärtomole och tortillachips ovanpå.