Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- socker
- balsamvinäger
- salt
- bakplåtspapper
Tomat- och zucchinisoppa
Tanelli hårdost (Mjölk, Laktos)
1 st
Zucchini
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
3 dl
Socker
1 tsk
Torkad rosmarin
½ tsk
Balsamvinäger
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 påse
Chili flakes
2 krm
Salt
Ostgratinerat bröd
Tanelli hårdost (Mjölk, Laktos)
1 st
Surdegspavé (Vete)
4 st
Olivolja
1 msk
Bakplåtspapper
1 st
Vitlök
1 klyfta
Till servering
Frömix
20 g
Krasse
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 633 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 85 g
- Protein 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Tomat- och zucchinisoppa: Finriv Tanelliost, spara till punkt 5. Tärna zucchini och bananschalottenlök. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekgryta och fräs zucchini, lök, pressad vitlök och tomatpuré ca 4 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, socker, torkad rosmarin, balsamvinäger, smulad grönsaksbuljong och chili flakes. Sjud under lock ca 10 min.
- Ostgratinerat bröd: Finriv Tanelliost. Blanda ost, olivolja och pressad vitlök i en bunke. Skär ett kryss i varje surdegspavé och fyll med ostblandningen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera högt upp i ugnen ca 8 min, tills brödet fått fin färg.
- Till servering: Rosta frömix hastigt i en torr och het stekpanna.
- Tomat- och zucchinisoppa: Tillsätt riven ost till soppan. Mixa slät med stavmixer. Smaka av med lite salt.
- Toppa tomat- och zucchinisoppa med krasse och frömix. Servera med ostgratinerat bröd.