Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- vitvinsvinäger
- vetemjöl
- salt
- svartpeppar
Saffranssås
Bananschalottenlök
1 st
Smör (Mjölk)
Saffran
1 förp
Chili flakes
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Mjölk (Mjölk, Laktos)
2 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Grönsaksfräs
Sockerärtor
1 förp
Pannoumi (Mjölk, Laktos)
1 förp
Smör (Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Till servering
Linguine (Vete)
200 g
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 694 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 82 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i steg 4.
- Saffranssås: Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite smör i en kastrull och fräs lök, saffran, chili flakes och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt vitvinsvinäger och pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk (lite i taget) och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 3 min, eller tills såsen tjocknat.
- Grönsaksfräs: Skär sockerärtor i bitar. Skär pannoumi i små tärningar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek sockerärtor och pannoumi ca 3 min, tills de fått fin färg. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
- Till servering: Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan men spara ca ½ dl av pastavattnet. Blanda den nykokta pastan med saffranssås och späd med det sparade pastavattnet till önskad konsistens. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera saffranspastan toppad med pannoumi, sockerärtor och ruccola.