Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- äggula
- pastavatten
- vitvinsvinäger
Carbonara
Bananschalottenlök
½ st
Kalkonbacon
200 g
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Äggblandning
Äggula (Ägg)
1 st
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Pastavatten
½ dl
Tomatsallad
Tomat
3 st
Bananschalottenlök
½ st
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Till servering
Linguine (Vete)
200 g
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Näringsvärde per portion
- Energi 724 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 79 g
- Protein 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Frys in äggvitan och använd när du ska baka eller laga omelett!
- Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl av pastavattnet till steg 3.
- Carbonara: Finhacka bananschalottenlök och strimla kalkonbacon. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek bacon ca 2 min, tills det är krispigt. Tillsätt lök och pressad vitlök. Sänk värmen och stek tills löken är mjuk.
- Äggblandning: Separera äggulan från vitan. Lägg äggulan i en skål och blanda med vispgrädde, riven parmesan och det sparade pastavattnet.
- Tomatsallad: Skiva tomat och bananschalottenlök. Lägg i en skål. Blanda med vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. Det går givetvis bra att servera tomat och lök i separata skålar.
- Carbonara: Vänd ner äggblandningen och baconfräset i den nykokta pastan. Smaka av med salt och rikligt med nymald svartpeppar.
- Servera carbonara med tomatsallad. Toppa pastan med riven parmesan!