25-35
8
Points®värde per portion
Fiskburgare med lime och koriander
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- neutral olja
Fiskburgare
Lime, (limeskal)
1 st
Rödlök
½ st
Koriander
10 g
Vitlök
1 klyfta
Clariasfärs (Fisk)
250 g
Srirachasås
½ förp
Salt
½ tsk
Neutral olja
1 tsk
Dressing
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl
Sweet chilisås
1 msk
Vitlök
½ klyfta
Lime, (limesaft)
Salt
Till servering
Röd paprika
½ st
Rödlök
½ st
Snackgurka
1 st
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Ruccola
30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Stek gärna ett litet smakprov på den kryddade färsen. Öka sedan kryddning efter smak.
- Fiskburgare: Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Grovriv rödlök. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål. Blanda ner pressad vitlök, clariasfärs, srirachasås (börja ev med mindre mängd sriracha, se tips!) och salt. Blanda väl och forma till 2 burgare.
- Dressing: Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med sweet chilisås, pressad vitlök och lite pressad limesaft från den använda limen. Smaka av med lite salt.
- Fiskburgare: Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek burgarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta.
- Till servering: Skiva röd paprika och rödlök. Skär snackgurka i stavar.
- Hetta upp en torr stekpanna och rosta hamburgerbröden med snittytan nedåt, tills de fått fin färg.
- Fyll hamburgerbröd med ruccola, fiskburgare, röd paprika, rödlök och dressing. Servera med gurkstavar.