Mexikansk bowl med rostad zucchini, bönor, majs och avokado
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
- olivolja
Rostad zucchini
Zucchini
1 st
Neutral olja
2 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Ris
Basmatiris
1 dl
Dressing
Salladslök
½ förp
Lime
1 st
Olivolja
½ msk
Spiskummin
1 förp
Chili flakes
2 krm
Salt
Till servering
Majs, (160 g)
1 förp
Svarta bönor
½ förp
Avokado
½ st
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Salladslök
½ förp
Tomatsalsa
½ förp
Koriander
20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad zucchini: Skär zucchini i mindre bitar. Lägg i en ugnsform och blanda med neutral olja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min, tills zucchinin fått fin färg.
- Ris: Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Dressing: Strimla salladslök. Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en skål. Tillsätt pressad limesaft, neutral olja, spiskummin, chili flakes (efter egen smak) och lite salt. När zucchini är klar, blanda ner dressingen.
- Till servering: Häll av och skölj majs och svarta bönor. Tärna avokado och fetaost. Strimla salladslök.
- Lägg basmatiris i skålar. Fördela rostad zucchini, majs, svarta bönor, avokado, fetaost, salladslök och tomatsalsa över riset. Toppa med koriander.