Stekt fläskkotlett med skysås och krossad potatis
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- bakplåtspapper
- svartpeppar
- vetemjöl
- vatten
- balsamvinäger
Krossad potatis
Potatis
400 g
Citron
½ st
Olivolja
½ msk
Parmesanost, (20 g) (Mjölk)
1 bit
Torkad timjan
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
Bakplåtspapper
1 st
Fläskkotlett i skysås
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
1 tsk
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
¼ påse
Balsamvinäger
½ msk
Sallad
Snackgurka
1 st
Mixsallad
30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Krossad potatis: Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen svalna något. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet.
- Fläskkotlett: Skär bort ev fettkant på fläskkotletten. Skär sedan köttet i 2 jämntjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
- Krossad potatis: Lägg över potatisen på en ugnsplåt med bakplåtspapper och krossa dem lätt med handen. Pressa över lite citronsaft och ringla över olivolja. Finriv parmesanost.
- Blanda riven parmesan, rivet citronskal, torkad timjan, pressad vitlök och lite salt i en skål. Fördela blandningen över potatisen. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min, tills potatisen fått fin färg.
- Sallad: Tärna snackgurka och lägg i en salladsskål och blanda med mixsallad.
- Fläskkotlett i skysås: Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek fläskkotlett ca 3 min per sida, tills köttet är helt genomstekt. Lägg upp på ett fat.
- Pudra vetemjöl över stekpannan. Vispa ner vatten och kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 3 min. Smaka av med balsamvinäger. Lägg tillbaka köttet och låt bli varmt.
- Servera fläskkotlett med skysås, krossad potatis och sallad.