Massaman kikärtscurry med basmatiris och rostad blomkål
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- socker
Rostad blomkål
Blomkål
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Neutral olja
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Massaman kikärtscurry
Kikärtor
½ förp
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Grön paprika
1 st
Tomat
1 st
Neutral olja
2 tsk
Massaman currypasta
½ förp
Vatten
1½ dl
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
1¼ dl
Coconut cream
½ förp
Socker
1½ krm
Majsstärkelse
½ msk
Lime
1 st
Salt
2 krm
Svartpeppar
Till servering
Basmatiris
1 dl
Koriander
20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Till servering: Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Rostad blomkål: Dela blomkål i buketter. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min, tills de har fått fin färg.
- Massaman kikärtscurry: Häll av och skölj kikärtor. Skiva gul lök. Skär grön paprika och tomat i mindre bitar.
- Hetta upp neutral olja i en rymlig stekgryta. Fräs kikärtor, lök, pressad vitlök, paprika och massaman currypasta (efter egen smak) ca 1 min. Tillsätt vatten, milda mat, coconut cream och socker, koka upp och sjud ca 10 min.
- Blanda majsstärkelse i lika delar vatten. Rör ner i curryn och låt koka upp. Blanda ner tomat. Smaka av med pressad limesaft, salt och lite nymald svartpeppar.
- Servera massaman kikärtscurry med basmatiris och rostad blomkål. Toppa med koriander.