35-45
11
Points®värde per portion
Pankopanerade laxpinnar med dill, citron och klyftpotatis
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
- ägg
Klyftpotatis
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Neutral olja
½ msk
Salt
Svartpeppar (Ägg)
Pankopanerad lax
Citronskal
½ st
Dill
10 g
Panko (Vete)
½ förp
Paprikapulver
1 tsk
Vetemjöl (Vete)
1 msk
Ägg (Ägg)
1 st
Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
½ tsk
Till servering
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Dill
10 g
Morötter
150 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Klyftpotatis: Klyfta potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
- Pankopanerad lax: Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Hacka all dill. Blanda panko, rivet citronskal, paprikapulver och hälften av dillen i en skål. Lägg mjöl i en annan skål. Vispa upp ägget i en tredje skål.
- Dela laxfilé i mindre bitar och krydda med salt. Vänd fisken först i mjöl, sedan i ägg och slutligen i pankoblandningen. Tillaga laxen i ugnen tillsammans med potatisen de sista ca 5 minuterna, tills fisken är klar.
- Blanda ihop matyoghurt och resten av dillen i en skål. Smaka av med lite pressad citronjuice, klyfta resten av citronen. Skala och riv morötter, lägg upp i en skål.
- Servera pankopanerad lax med klyftpotatis, rivna morötter, yoghurtsås och citronklyfta.