20-30
Laktosfri
Utan gluten
Torskfilé med äggsallad, dill, brynt smör och potatis
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- fisk,
- ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Potatis & brynt smör
Potatis
400 g
Smör (Mjölk)
25 g
Ugnsbakad torskfilé
Torskfilé (Fisk)
300 g
Olivolja
Salt
2 krm
Äggsallad
Ägg (Ägg)
2 st
Rödlök
⅓ st
Dill
10 g
Salt
Svartpeppar
Ljummen gurksallad
Rädisor
1 förp
Gurka
1 st
Dill
10 g
Smör (Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 498 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 41 g
- Protein 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 140°C (varmluft) eller 150°C (vanlig).
- Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Äggsallad: Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg ner äggen och låt koka 9 min. Spola kallt.
- Ugnsbakad torskfilé: Skär torskfilé i portionsbitar. Lägg i en ugnsform och ringla över lite olivolja. Krydda med salt. Tillaga mitt i ugnen 12-16 min (beroende på fiskens tjocklek).
- Äggsallad: Skala äggen och skär i små bitar. Finhacka rödlök och dill. Blanda ihop allt i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Brynt smör: Hetta upp smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg är det klart.
- Ljummen gurksallad: Halvera rädisor. Skala och skär gurkan i grova bitar. Grovhacka dill. Hetta upp lite smör i en stekpanna och fräs gurka och rädisor ca 30 sekunder. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Blanda ner dill vid servering.
- Toppa den ugnsbakade torskfilén med äggsallad och brynt smör. Servera med nykokt potatis och ljummen gurksallad.