20-30
Laktosfri
Pork ramen - Nudelsoppa med chilistekt fläskfärs, löskokt ägg och koriander
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- vitvinsvinäger
- neutral olja
- salt
- ägg
Buljong
Ingefära
1 bit
Vatten
7 ½ dl
Japansk soja (Sojabönor)
1 förp
Kycklingbuljong
1 påse
Champinjoner
125 g
Pak choy
1 st
Sesamolja (Sesamfrön)
Vitvinsvinäger
½ msk
Chili- och vitlökstekt fläskfärs
Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
½ tsk
Salt
½ tsk
Till servering
Ägg (Ägg)
1 st
Äggnudlar (Ägg, Vete)
1 förp
Koriander
20 g
Chili flakes
Näringsvärde per portion
- Energi 489 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 54 g
- Protein 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull till nudlarna i steg 6. Koka även upp en liten kastrull med vatten till äggen i punkt 3.
- Buljong: Skala och skiva ingefära. Lägg i en rymlig kastrull och tillsätt vatten, japansk soja och kycklingbuljong. Koka upp och låt sedan sjuda på låg värme till servering.
- Ägg: Lägg ner ägg i den lilla kastrullen med kokande vatten, låt koka 7 min. Häll av och spola i kallt vatten. Skala äggen.
- Grönsaker till buljong: Kvarta champinjoner. Skär pak choy i mindre bitar.
- Chili- och vitlökstekt fläskfärs: Hetta upp neutral olja i en stekpanna eller wok. Fräs fläskfärs, pressad vitlök, chili flakes och salt ca 8 min, tills den fått fin färg och är frasig.
- Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
- Buljong: Tillsätt champinjoner och pak choy till buljongen, låt sjuda ca 1 min. Dra från värmen och smaka av med sesamolja och vitvinsvinäger.
- Halvera äggen. Lägg upp kokta nudlar i fyra djupa skålar. Häll buljong med grönsaker över nudlarna. Toppa med fläskfärs, ägg och koriander. Servera direkt.