Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- kräftdjur,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- mjölk
- vitvinsvinäger
Grönsaker
Tomat
2 st
Fänkål
1 st
Olivolja
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Parmesansås
Gul lök
1 st
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Smör (Mjölk)
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Kycklingbuljong
½ påse
Mjölk (Mjölk)
2 dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
Svartpeppar
Tillbehör
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Linguine (Vete)
200 g
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 645 kcal
- Fett 17 g
- Kolhydrater 85 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Förberedelser: Klyfta tomat. Strimla fänkål. Häll av räkor. Finhacka gul lök. Finriv parmesanost. Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till pastakoket i steg 4.
- Grönsaker: Lägg fänkål och tomater i en smord ugnsform. Blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
- Koka linguine enligt anvisningen på förpackningen.
- Parmesansås: Hetta upp smör i en kastrull. Fräs lök och pressad vitlök ca 3 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner kycklingbuljong och mjölk, lite i taget. Koka upp och sjud ca 5 min. Späd med lite mer mjölk om såsen blir för tjock.
- Ta kastrullen från värmen. Vispa ner riven parmesan (spara gärna lite till servering). Smaka av med lite vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
- Blanda avhälld pasta med parmesansås och grönsaker. Toppa med räkor, riven parmesan och ruccola. Servera direkt!