Utan gluten
Fläskkotlett med rostade rotfrukter och varm dragonsås
Rätten saknar betyg
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
Rödbeta
1 st
Morötter
300 g
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Gul lök
½ st
Smör
½ tsk
Milda mat 4%
2 dl
Kycklingbuljong
1 tsk
Torkad dragon
2 tsk
Dijonsenap
1½ tsk
Salt
Svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Smör
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 541 kcal
- Fett: 19 g
- Kolhydrater: 55 g
- Protein: 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och skär rödbeta och morötter i klyftor. Klyfta potatis. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja och lite salt. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills rotfrukterna är klara och fått fin färg.
Finhacka gul lök. Hetta upp smör i en kastrull och fräs löken ca 3 min. Tillsätt Milda mat, kycklingbuljong, torkad dragon och dijonsenap. Koka upp och sjud till steg 4. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Späd eventuellt med lite vatten om såsen blir för tjock.
Skär köttet i 2 jämntjocka skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek köttet ca 3 min per sida. Slå över dragonsåsen och sjud ca 2 min, tills köttet är helt genomstekt.
Servera fläskkotlett med dragonsås och rotfrukter.
Smaklig måltid!