15-20
Vegetariskt
Mezze maniche med basilikaolja, fetaostgratinerade grönsaker och pinjenötter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Fetaostgratinerade grönsaker
Zucchini
1 st
Röd paprika
1 st
Tomat
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Fetaost (Mjölk, Laktos)
100 g
Till servering
Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Basilikaolja
1 förp
Salt
Ruccola
30 g
Pinjenötter
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 728 kcal
- Fett 32 g
- Kolhydrater 83 g
- Protein 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du bråttom? Använd gärna en vattenkokare när du kokar upp pastavattnet.
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
- Fetaostgratinerade grönsaker: Skär zucchini, röd paprika och tomat i mindre bitar. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Smula över fetaost och tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills osten har fått fin färg.
- Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan och lägg tillbaka den i kastrullen. Blanda med basilikaolja. Smaka av med lite salt.
- Servera basilikapasta med festaostgratinerade grönsaker. Toppa med ruccola och pinjenötter (har du tid, rosta gärna pinjenötterna i en torr och het stekpanna).