Dillstekt torsk med potatis och äppelremoulade

ViktVäktarna

Utan gluten
10
Points®värde per portion

Dillstekt torsk med potatis och äppelremoulade

4.04 (646)
Under 40 min
9 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • flytande margarin
  • vitvinsvinäger
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Dill
10 g
Flytande margarin
½ msk
Potatis
400 g
Snackgurka
1 st
Grönt äpple
½ st
Dill
10 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Majonnäs
1 msk
(Ägg)
Vitvinsvinäger
1 tsk
Curry
2 krm
Salt
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Krydda torskfilé med salt och låt stå till punkt 5.
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela stora potatisar för kortare koktid. 
 Tärna grönt äpple smått och hacka all dill. Lägg hälften av dillen i en skål, spara resten till punkt 5.
Blanda ned äpple, matyoghurt, majonnäs, vitvinsvinäger och curry i skålen med dillen. Smaka av med lite salt.
Hetta upp flytande margarin i en stekpanna. Stek torsken ca 2 min per sida, tills den är klar. Strö resten av dillen över fisken i pannan. 
Skiva gurka tunt. Servera dillstekt torsk med kokt potatis, äppelremoulade och gurka. 
Smaklig måltid!