Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Kycklingbuljong
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- torkad oregano
- vatten
- vetemjöl
- vitlök
Pennepasta
360 g
Bananschalottenlök
1 st
Kycklingbacon
2 förp
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Torkad oregano
2 tsk
Salt
1/2 tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
2 tsk
Tomatpuré
1 msk
Kycklingbuljong
1/2 tärning
Vispgrädde
1 dl
Vatten
2 dl
Oregano
1/2 kruka
Tomater
4 st
Små vita bönor
1 förp
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 544 kcal
- Fett:
- 17 g
- Kolhydrater:
- 74 g
- Protein:
- 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka pennepasta enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka bananschalottenlök och strimla kycklingbacon. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs lök, pressad vitlök och bacon 2-3 min på medelvärme.
Krydda med torkad oregano, salt och lite nymald svartpeppar. Pudra över vetemjöl. Blanda ner tomatpuré, smulad kycklingbuljong, vispgrädde och vatten. Sjud 4-5 min.
Strimla färsk oregano (spara lite av den strimlade oreganon till servering). Skär tomaterna i tunna skivor. Häll av och skölj vita bönor. Lägg upp allt på ett fat och blanda med lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda nykokt pasta med baconsås. Toppa med den sparade färska oreganon, servera med tomatsallad.
Smaklig måltid!