Krämig räkpasta med rostade grönsaker och citron
20-30

Krämig räkpasta med rostade grönsaker och citron

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • kräftdjur,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • olivolja
  • bakplåtspapper
  • svartpeppar
  • smör

Rostade grönsaker

Rödlök
1 st
Zucchini
1 st
Salt
2 krm
Chili flakes
2 krm
Olivolja
½ msk
Bakplåtspapper
1 st

Marinerade räkor

Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Citron
1 st
Olivolja
1 msk
Svartpeppar

Krämig pasta

Linguine (Vete)
200 g
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Smör (Mjölk)
½ msk
Salt
Svartpeppar

Till servering

Ruccola
30 g
Chili flakes
Näringsvärde per portion
  • Energi 716 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 81 g
  • Protein 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
  2. Rostade grönsaker: Klyfta rödlök och tärna zucchini. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och chili flakes. Ringla över olivolja. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min. Använd gärna grillfunktionen de sista minuterna.
  3. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl av kokvattnet när du häller av pastan till punkt 5.
  4. Marinerade räkor: Häll av räkor. Tvätta citron i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg räkorna i en skål. Blanda med citronskal, pressad saft från halva citronen, olivolja och rikligt med nymald svartpeppar.
  5. Vänd ner rostade grönsaker, marinerade räkor, crème fraiche, smör och sparat kokvatten i den avhällda pastan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Klyfta resten av den använda citronen. Servera krämig räkpasta med rostade grönsaker och citronklyfta. Toppa med ruccola och lite chili flakes.