Fiskgratäng med tomat, dill, citron och kokt potatis

ViktVäktarna

Utan gluten
9
Points®värde per portion

Fiskgratäng med tomat, dill, citron och kokt potatis

3.79 (311)
Under 40 min
12 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
Potatis
400 g
Citron, (citronklyftor)
½ st
Gul lök
1 st
Olja
½ tsk
Milda mat 4%
2½ dl
(Mjölk, Laktos)
Majsstärkelse
½ msk
Chili flakes
1 krm
Tomatpuré
¼ förp
Kycklingbuljong
½ påse
Dill
10+10 g
Citron, (citronsaft)
½ st
Sejrygg
300 g
(Fisk)
Tomat
2 st
Salt
½ tsk
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Skiva gul lök. Hetta upp neutral olja i en kastrull och fräs löken på medelvärme ca 5 min.
Tillsätt Milda mat, majsstärkelse (utblandat i lika delar vatten), chili flakes, tomatpuré och kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 2 min. Hacka all dill. Blanda ner hälften av dillen och smaka av med pressad citronsaft. Klyfta resten av citronen.
Tärna tomat. Lägg fisk och tomat i en ugnsform, krydda allt med salt. 
Häll såsen över fisken och tomaterna och sätt in formen i mitten av ugnen och tillaga ca 15 min, tills fisken är klar.
Toppa fiskgratängen med resten av dillen. Servera fiskgratängen med kokt potatis och citronklyfta.
Smaklig måltid!