Höstgryta med hjort, svamp, äpple och kantarell-creme fraiche
Rätten saknar betyg
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- olja
- svartpeppar
- vitlök
- vetemjöl
- tomatpuré
- vatten
- smör
Grönkål
100 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Gul lök
1 st
Champinjoner
125 g
Kalkonlårstek
300 g
Olja
Salt
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Vetemjöl
2 tsk
Tomatpuré
1 msk
Torkad timjan
1 tsk
Kinesisk soja
1 msk
Vatten
2 ½ dl
Köttbuljong
½ påse
Rött äpple
½ st
Matvete
125 g
Smör
2 msk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 640 kcal
- Fett: 27 g
- Kolhydrater: 57 g
- Protein: 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 150°C (varmluft) eller 175°C (vanlig).
Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
Plocka grönkål från stammen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills kålen är krispig.
Klyfta gul lök. Halvera champinjoner. Skär bort fettkappan på kalkonlårstek. Skär sedan köttet i grytbitar, ca 3x3 cm.
Hetta upp lite olja i en stekgryta. Bryn kalkonköttet runt om ca 3 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Tillsätt lök, champinjoner och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner vetemjöl, tomatpuré, torkad timjan, kinesisk soja, vatten och smulad köttbuljong. Låt sjuda på medelvärme ca 15 min.
Tärna äpplet och tillsätt till grytan, låt sjuda ytterligare ca 1 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp smör i en stekpanna. Tillsätt det kokta matvetet. Låt fräsa ca 2 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
Servera kalkongryta med smörstekt matvete och grönkålschips.
Smaklig måltid!