Höstgryta med hjort, svamp, äpple och kantarell-creme fraiche

Höstgryta med hjort, svamp, äpple och kantarell-creme fraiche

Rätten saknar betyg
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • olja
  • svartpeppar
  • vitlök
  • vetemjöl
  • tomatpuré
  • vatten
  • smör
Grönkål
100 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Gul lök
1 st
Champinjoner
125 g
Kalkonlårstek
300 g
Olja
Salt
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Tomatpuré
1 msk
Torkad timjan
1 tsk
Kinesisk soja
1 msk
(Sojabönor, Vete)
Vatten
2 ½ dl
Köttbuljong
½ påse
Rött äpple
½ st
Matvete
125 g
(Vete)
Smör
2 msk
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 640 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 57 g
  • Protein: 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 150°C (varmluft) eller 175°C (vanlig).
Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
 Plocka grönkål från stammen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills kålen är krispig.
 Klyfta gul lök. Halvera champinjoner. Skär bort fettkappan på kalkonlårstek. Skär sedan köttet i grytbitar, ca 3x3 cm.
 Hetta upp lite olja i en stekgryta. Bryn kalkonköttet runt om ca 3 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Tillsätt lök, champinjoner och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner vetemjöl,  tomatpuré, torkad timjan, kinesisk soja, vatten och smulad köttbuljong. Låt sjuda på medelvärme ca 15 min.
Tärna äpplet och tillsätt till grytan, låt sjuda ytterligare ca 1 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
 Hetta upp smör i en stekpanna. Tillsätt det kokta matvetet. Låt fräsa ca 2 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
Servera kalkongryta med smörstekt matvete och grönkålschips.
Smaklig måltid!