Indisk kycklinggryta med heta kryddor, curryris och koriander
20-30

Indisk kycklinggryta med heta kryddor, curryris och koriander

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • selleri,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • socker

Curryris

Gul lök
½ st
Smör (Mjölk)
½ msk
Basmatiris
135 g
Curry
1 tsk
Vatten
2 ½ dl
Kycklingbuljong
½ påse

Kycklinggryta

Kycklingfilé
300 g
Röd paprika
1 st
Gul lök
½ st
Selleristjälk (Selleri)
1 st
Smör (Mjölk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vitlök
2 klyfta
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Tomatpuré
½ förp
Garam masala
½ förp
Malen ingefära
½ påse
Chili flakes
Socker
1 tsk
Vatten
1 ½ dl

Topping

Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 641 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 70 g
  • Protein 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Förberedelser: Halvera kycklingfilé. Tärna röd paprika smått. Grovhacka all gul lök. Skiva selleristjälk. 
  2. Curryris: Hetta upp smör i en kastrull. Fräs lök ca 2 min. Tillsätt basmatiris och curry. Häll i vatten och kycklingbuljong. Koka basmatiris enligt tidsangivelsen på förpackningen.
  3. Kycklinggryta: Hetta upp rikligt med smör i en stekgryta och bryn kyckling med salt och lite nymald svartpeppar runtom till de fått lite färg. Lägg upp på ett fat.
  4. Hetta upp mer smör i den använda grytan och fräs paprika, lök och pressad vitlök ca 4 min, tills det mjuknat. Pudra över vetemjöl. Tillsätt vispgrädde, tomatpuré, garam masala, malen ingefära, chili flakes (efter egen smak), socker och vatten. Låt puttra ca 2 min. 
  5. Lägg ner kycklingen i grytan och låt allt puttra ca 12 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Rör ner selleri i grytan och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  6. Grovhacka koriander. Servera kycklinggryta med curryris. Toppa med koriander.