Grillad lax med ananassalsa, lime och brynt ponzusmör
20-30
Laktosfri

Grillad lax med ananassalsa, lime och brynt ponzusmör

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • fisk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • salt

Ananassalsa

Ananas
½ st
Limezest
1 st

Brynt ponzusmör

Smör (Mjölk)
30 g
Ponzu (Sojabönor, Vete)
1 förp

Grillad lax

Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
2 krm

Till servering

Jasminris
135 g
Lime
Chili flakes
Näringsvärde per portion
  • Energi 777 kcal
  • Fett 35 g
  • Kolhydrater 80 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Om ni vill grilla, tänd grillen.
  2. Jasminris: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Ananassalsa: Skär bort skalet från ananasen med en vass kniv. Dela den i fyra delar och skär bort roten. Tärna ananasen och lägg i en skål. Tvätta lime i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda ananas med limezest. Klyfta den använda limen till servering.
  4. Brynt ponzusmör: Smält smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg och nötaktig doft är det klart. Dra från värmen och vispa ner ponzu.
  5. Grillad lax: Krydda laxfilè med salt. Grilla eller stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
  6. Servera grillad lax med jasminris, ananassalsa och limeklyfta. Toppa med lite chili flakes om ni önskar.