Kycklinggyros med dilltzatziki, pommes frites, pitabröd och tomatsallad
30-40

Kycklinggyros med dilltzatziki, pommes frites, pitabröd och tomatsallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • neutral olja
  • bakplåtspapper
  • svartpeppar
  • rödvinsvinäger
  • olivolja

Kycklinggyros

Three spices
½ påse
Torkad timjan
½ förp
Salt
½ tsk
Vitlök
2 klyfta
Neutral olja
1 msk
Kycklinglårfilé
300 g

Pommes frites

Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Neutral olja
Salt

Dilltzatziki

Snackgurka
1 st
Dill
10 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar

Tomatsallad

Cocktailtomater
250 g
Rödlök
1 st
Mixsallad
30 g
Rödvinsvinäger
1 tsk
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Till servering

Pitabröd (Vete)
½ förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 757 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 89 g
  • Protein 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Kycklinggyros: Blanda three spices, torkad timjan, salt, pressad vitlök och neutral olja i en rymlig bunke. Strimla kycklinglårfilè och blanda ner i bunken. Låt marinera minst 15 min.
  3. Pommes frites: Skär potatis i pommes frites liknande stavar. Lägg i ett durkslag och skölj i kallt vatten. Torka av potatisen och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med neutral olja och salt. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min.
  4. Dilltzatziki: Grovriv gurka. Pressa ur vätskan och lägg gurkan i en skål. Finhacka dill. Blanda ner dill, matyoghurt, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar i skålen.
  5. Tomatsallad: Halvera cocktailtomater. Finstrimla rödlök. Lägg i en salladsskål tillsammans med mixsallad. Blanda med lite olivolja, rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
  6. Kycklinggyros: Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs den marinerade kyckling ca 8 min, tills den fått ordentligt med stekyta och är helt genomstekt.
  7. Tillaga pitabröd enligt anvisning på förpackningen. 
  8. Servera kycklinggyros med pommes frites, dilltzatziki, tomatsallad och pitabröd.