Laktosfri
Utan gluten
Medelhavskyckling med parmesanpommes, dragonaioli och tomat- och avokodosallad
4.37 (150)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
- olivolja
- bakplåtspapper
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
1 msk
Olivolja
Kycklingfilé
300 g
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Salt
Olivolja
Parmesanost
1 bit
Majonnäs
½ dl
Vitlök
½ klyfta
Torkad dragon
½ msk
Salt
½ krm
Rödlök
1 st
Tomat
2 st
Avokado
1 st
Bladpersilja
20 g
Vitvinsvinäger
2 tsk
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 688 kcal
- Fett: 38 g
- Kolhydrater: 42 g
- Protein: 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Blanda pressad vitlök, salt, svartpeppar, vitvinsvinäger och olivolja i en bunke. Blanda ner kycklingfilé och låt marinera minst 15 min.
Skär potatis i pommes frites-stora strimlor. Lägg potatisstrimlorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja och lite salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min. Finriv parmesanost. Ta ut plåten och strö riven parmesan över potatisen. Tillaga allt ytterligare ca 7 min.
Blanda majonnäs, pressad vitlök, torkad dragon och salt i en liten skål.
Skär rödlök i så tunna skivor som möjligt (hyvla gärna på mandolin om ni har). Skär tomat och avokado i mindre bitar. Grovhacka bladpersilja. Lägg allt i en skål och blanda med lite olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp en stekpanna eller grillpanna. Stek eller grilla den marinerade kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Servera grillad kyckling med parmesanpommes, dragonaioli och tomat- och avokadosallad.
Smaklig måltid!