Ramen med ostronskivling, pocherat ägg och chiliolja
30-40
Laktosfri
Vegetariskt

Ramen med ostronskivling, pocherat ägg och chiliolja

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • ättiksprit (12%)

Chiliolja

Neutral olja
2 msk
Sesamolja (Sesamfrön)
½ påse
Chili flakes
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm

Buljong

Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Sesamolja (Sesamfrön)
½ påse
Soja- och ingefärssås (Sojabönor, Vete)
½ förp
Grönsaksbuljong
1 påse
Vatten
7 dl
Vitvinsvinäger
½ msk

Marinerad svamp

Ostronskivling
200 g
Neutral olja
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Soja- och ingefärssås (Sojabönor, Vete)
½ förp

Pocherade ägg

Vatten
1 dl
Ättiksprit (12%)
½ dl
Ägg (Ägg)
2 st

Nudlar

Äggnudlar (Ägg, Vete)
1 förp
Pak choy
1 st
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 709 kcal
  • Fett 38 g
  • Kolhydrater 63 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Det går även bra att koka äggen ca 7 min och servera löskokta ägg!

  1. Chiliolja: Hetta upp neutral olja och seasmolja i en kastrull. Lägg chili flakes, pressad vitlök och salt i en skål. Slå över den varma oljan och blanda runt ordentligt. 
  2. Buljong: Skala och skiva ingefära och vitlök. Hetta upp sesamolja i en rymlig kastrull och fräs ingefära och vitlök ca 1 min. Tillsätt soja- och ingefärssås, grönsaksbuljong och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 20 min. Smaka av med vitvinsvinäger.
  3. Marinerad svamp: Skär ostronskivling i mindre bitar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek svampen med sesamfrön ca 4 min. Ta från värmen och blanda ner soja- och ingefärssås. Låt dra tills steg 6.
  4. Pocherade ägg: Blanda vatten och ättiksprit i en skål. Knäck försiktigt i äggen. Låt stå minst 5 min. Koka upp 1 liter vatten i en kastrull. Häll ner äggen med ättiksvattnet i det kokande vattnet. Låt sjuda ca 3 min, plocka upp äggen och lägg på ett fat.
  5. Till servering: Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Skär pak choy i mindre bitar. 
  6. Fördela nudlar, pak choy, marinerad svamp och pocherade ägg i två skålar. Slå över den varma buljongen. Toppa med koriander och chiliolja. Servera direkt!