15-20
Laktosfri
Utan gluten
Indisk kycklinggryta med kokosmjölk och grön paprika
Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- vatten
Till servering
Jasminris
135 g
Lime
½ st
Indisk kycklinggryta
Grön paprika
1 st
Neutral olja
Minutbitar
300 g
Salt
½ tsk
Strimlad vitkål
125 g
Vitlök
1 klyfta
Coconut cream
1 förp
Vatten
½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Garam masala
½ förp
Tomatpuré
½ förp
Lime
½ st
Näringsvärde per portion
- Energi 578 kcal
- Fett 15 g
- Kolhydrater 68 g
- Protein 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Förberedelser: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. Skär grön paprika i mindre bitar.
- Indisk kycklinggryta: Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekgryta. Fräs kyckling minutbitar ca 2 min på hög värme. Krydda med salt. Tillsätt strimlad vitkål och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 3 min.
- Tillsätt coconut cream, vatten, kycklingbuljong, garam masala (efter egen smak) och tomatpuré. Sjud ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Vänd ner paprika. Smaka av med lite pressad limesaft.
- Klyfta resten av limen. Servera indisk kycklinggryta med nykokt jasminris och limeklyfta.