Wrap med teriyakilax, grönsaksfräs och yoghurtsås
20-30
10
Points®värde per portion

Wrap med teriyakilax, grönsaksfräs och yoghurtsås

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • neutral olja

Teriyakilax

Laxfilé (Fisk)
2 st
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
50 ml
Salt
¼ tsk

Grönsaker

Morot
2 st
Zucchini
1 st
Rödlök
1 st
Neutral olja
1 tsk
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
50 ml
Salt

Yoghurtsås

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½ klyfta

Till servering

Tortillabröd (Vete)
2 st
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du äta fler tortillabröd har de 4 Points/styck.

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Teriyakilax: Lägg laxfiléerna i en ugnsform och krydda med salt, låt stå ca 5 min. Pensla teriyakisås på fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills fisken är klar. 
  3. Grönsaker: Skala morötter. Strimla morötter, zucchini och rödlök tunt. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs morot ca 3 min. Tillsätt zucchini och rödlök, fräs ytterligare ca 2 min, tills allt mjuknat. Blanda ner teriyakisås och smaka av med lite salt.
  4. Yoghurtsås: Blanda ihop matyoghurt och pressad vitlök i en skål.
  5. Lägg teriyakilax och frästa grönsaker på tortillabröden. Toppa med yoghurtsås och rulla ihop, ät direkt.