Krämig blomkålssoppa med tanelliost, champinjoner, grönkål och smörstekta hasselnötter
30-40
Vegetariskt

Krämig blomkålssoppa med tanelliost, champinjoner, grönkål och smörstekta hasselnötter

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete,
  • hasselnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • bakplåtspapper
  • vatten
  • mjölk
  • vitvinsvinäger
  • svartpeppar
  • smör

Till servering

Surdegspavé (Vete)
2 st
Grönkål
200 g
Olivolja
Salt
1 krm
Bakplåtspapper
1 st

Blomkålsoppa

Blomkål
1 st
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Salt
½ tsk
Vatten
6 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Tanelli hårdost (Mjölk, Laktos)
1 st
Vitvinsvinäger
1 tsk
Svartpeppar

Svamp

Champinjoner
200 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Smörstekta hasselnötter

Smör (Mjölk)
Hasselnötter (Hasselnötter)
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 508 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 52 g
  • Protein 22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Till servering: Repa grönkålen från stammen. Lägg på en ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite salt och olivolja. Lägg surdegspavé på andra sidan plåten. Tillaga allt mitt i ugnen ca 10 min, men håll koll så att grönkålen inte blir bränd.
  3. Blomkålssoppa: Skär blomkål i mindre bitar och finhacka gul lök. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs blomkål, lök och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt salt, vatten, vispgrädde, mjölk och grönsaksbuljong. Låt sjuda under lock ca 20 min, tills blomkålen är helt mjuk. 
  4. Finriv tanelliost. Tillsätt riven ost till soppan och mixa helt slät med stavmixer. Späd med mer vatten om soppan känns för tjock. Smaka av med vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar. 
  5. Stekt svamp: Kvarta champinjoner. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs svampen ca 3 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
  6. Smörstekta hasselnötter: Smält smör i en liten kastrull. Tillsätt hasselnötter och fräs ca 1 min.
  7. Lägg upp soppa i djupa tallrikar. Toppa med svampfräs, frasig grönkål och smörstekta hasselnötter. Servera med surdegspavé.